90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-11-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ. ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Παρίσι, 8 Νοεμβρίου – Ανεκαλύφθη υπόθεσις σοβαράς καταχρήσεως εις βάρος του γαλλικού Δημοσίου διαπραχθείσα υπό της Εμπορικής Τραπέζης της Βασιλείας. Εις την υπόθεσιν αυτήν ενέχονται οι τρεις διευθυνταί του εν Παρισίοις υποκαταστήματος της εν λόγω Τραπέζης, εν οις και ο κ. Μπερτού, εις εκ των πέντε διευθυντών αυτής. Ενηργήθη ήδη κατάσχεσις όλων των εις τας γαλλικάς Τραπέζας καταθέσεων της Τραπέζης ταύτης. Υπολογίζεται ότι αι καταχρήσεις χρονολογούνται από εξαετίας και ότι το γαλλικόν Δημόσιον έχασε πεντήκοντα εκατομμύρια φράγκων ετησίως. […] Ούτω, εις τας πράξεις επί των ξένων κινητών αξιών αντί να εισπράττεται 18% υπέρ του γαλλικού δημοσίου, εισεπράττετο μόνον 10%.

ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝ ΠΤΩΧΟΤΕΡΟΙ: […] Κατά τον κ. υφυπουργόν η ενδεικνυομένη σήμερον πολιτική είνε η προσαρμογή του ύψους του προϋπολογισμού εις το επίπεδον εκείνου του 1926-27, διότι σήμερον, λόγω της κρίσεως, έχομεν καταστή πτωχότεροι. Η ψευδοευημερία, προσέθεσεν ο κ. Υφυπουργός, η οποία εκράτη από του 1926 και εντεύθεν και ήτις ωφείλετο εις τον άμετρον δανεισμόν με τας καταστρεπτικάς του συνεπείας, ήδη διελύθη. Συνεπώς πρέπει να επανέλθωμεν εις το σημείον της εκκινήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT