90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-11-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ: Ο υφυπουργός της Εθνικής Οικονομίας κ. Στεφανόπουλος έσχε χθες το απόγευμα μακράν συνεργασίαν μετά του υπουργού των Εσωτερικών κ. Μεταξά [φωτ.]. Κατά την συνεργασίαν αυτήν κληθέντες παρέσχον ωρισμένα στοιχεία ο Διευθυντής του ΑΣΟ και ο διευθυντής του Χημείου κ. Πανόπουλος. Κατά πληροφορίας μας, οι δύο υπουργοί απεφάσισαν κατ’ αρχήν την υποχρεωτικήν καθιέρωσιν του σταφιδοψώμου αφ’ ενός μεν όπως περιορισθή η κατανάλωσις σίτου, αφ’ ετέρου δε όπως ευρυνθή η κατανάλωσις σταφίδος. Συμφώνως προς τας ληφθείσας αποφάσεις ο καταναλωτής θα υποχρεούται εφ’ όσον αγοράζει μιαν οκάν άρτου να δέχεται τα 300 δράμια συνήθους άρτου και τα 100 δράμια σταφιδοψώμου.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Τηλεγραφικαί και τηλεφωνικαί πληροφορίαι εκ Γενεύης βεβαιούν ότι κατόπιν της καταλήψεως όλων των επικαίρων σημείων, και αυτών ακόμη των κτιρίων της ΚΤΕ υπό του στρατού, η τάξις δεν διεσαλεύθη. Η κατάστασις όμως είνε λίαν επισφαλής, διότι ζωηρά δυσφορία επικρατεί μεταξύ των εργατικών τάξεων κατόπιν των χθεσινών γεγονότων και της συλλήψεως του σοσιαλιστού ηγέτου Νικόλ. Η εκτελεστική επιτροπή του σοσιαλιστικού κόμματος εκηρύχθη αλληλέγγυος προς την στάσιν του εν Γενεύη τμήματος του κόμματος. Πιστεύεται ότι επίκειται η κήρυξις γενικής απεργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT