90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12-11-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΚΥΚΛΩΝ: Αγγέλλεται εκ Νέας Υόρκης ότι τρομερός κυκλών ενέσκηψεν εις Κούβαν. Ανεμος ωριαίας ταχύτητος 320 χιλιομέτρων συνοδευόμενος υπό κατακλυσμιαίας βροχής προεκάλεσε τρομακτικάς καταστροφάς. Τας μεγαλειτέρας καταστροφάς υπέστη η Κούβα. Ιδιαιτέρως εδοκιμάσθη η επαρχία του Κουέρτο. Εις Σάντα Κρουζ τα ύδατα κατέκλυσαν την πόλιν φθάσαντα εις τινά σημεία τα εξ μέτρα. Εις Καραγκουαίη υπάρχουν 300 νεκροί. Υπολογίζεται ότι συνολικώς οι νεκροί ανέρχονται εις χιλίους. Αι υλικαί ζημίαι είνε μέγισται. Τα περισσότερα των θυμάτων του χθεσινού κυκλώνος εύρον τον θάνατον παρασυρθέντα υπό τεραστίου θαλασσίου κύματος ύψους 25 ποδών [φωτ. Η Αβάνα πριν την καταστροφή].

ΑΠΟΛΥΣΗ: Ο υπουργός της Προνοίας και Υγιεινής κ. Κοτζαμάνης προέβη χθες εις την απόλυσιν του διευθυντού του νοσοκομείου προσφύγων Πειραιώς κ. Τσιριντάνη. Εις την θέσιν αυτήν επανέφερε τον απολυθέντα προεκλογικώς υπό του κ. Βαρδοπούλου, όστις σημειωτέον επί δέκα έτη ήτο διευθυντής του νοσοκομείου. Συγχρόνως ο κ. Κοτζαμάνης διέταξεν, όπως ενεργηθούν ανακρίσεις διά τα σκάνδαλα, τα οποία απεκάλυψεν η «Καθημερινή» εις βάρος του ως άνω διευθυντού, θα μεταβή δε και ο ίδιος ο κ. Υπουργός εις το νοσοκομείον ίνα αντιληφθή και προσωπικώς την κατάστασιν του νοσοκομείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT