90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15-11-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΠΟΤΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: Η ανακοίνωσις των αποτελεσμάτων των τελευταίων αμερικανικών εκλογών και η περιφανής νίκη του δημοκρατικού κόμματος, το οποίον, ως γνωστόν, ήτο κεκηρυγμένον αναφανδόν υπέρ της άρσεως της Ποτοαπαγορεύσεως, έχει προσδώση κεφαλαιώδη σημασίαν εις το ζήτημα της ελευθερίας εις την κατανάλωσιν αλκοολικών ποτών. Η μεταβολή του υφισταμένου καθεστώτος, εις το κεφάλαιον τούτο θεωρείται αναπόφευκτος και προβλέπεται ότι θα δοθή λίαν προσεχώς μια συμβιβαστική τουλάχιστον λύσις, επιτρεπομένης της πωλήσεως ελαφρών αλκοολικών ποτών, περιεκτικότητος μέχρι 2,75 τοις εκατόν. […] Εκ παραλλήλου όμως ετοιμάζονται και αι άλλαι εκείναι αμερικανικαί οργανώσεις των «ρακετήρς», αι οποίαι διά της μεθόδου των εκβιασμών και της τρομοκρατίας, ανελάμβανον να «προστατεύσουν» διαφόρους επιχειρήσεις ή άτομα κατά πάσης ενοχλήσεως, αντί ωρισμένου ποσού, καταβαλλομένου εν είδει φόρου εις τους Αμερικανούς «γκάγκστερς».

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΙΝΗΣ: Θεσσαλονίκη, 14 Νοεμβρίου – Η αστυνομία απέστειλε εις το υπουργείον των Εσωτερικών τηλεγράφημα αναφέρουσα ότι η ενταύθα περιφερειακή επιτροπή του κομμουνιστικού κόμματος απεφάσισε όπως διοργανώση πορείαν πείνης των εργατών των πόλεων της Ανατ. και Δυτ. Μακεδονίας προς την Θεσσαλονίκην. Απεστάλησαν ήδη πράκτορες εις τα ανωτέρω κέντρα. Οι αγρόται αρνούνται να συμμετάσχουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT