90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22 – 11 – 1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ: Ενας νέος πτωχότατος απέκρουσε την εκ 10 χιλιάδων δολλαρίων εβδομαδιαίως προσφοράν την οποίαν έκαμε μία κινηματογραφική εταιρία του Χόλλυγουντ. Και προ ολίγου ακόμη καιρού ο ίδιος είχεν αποκρούση την προσφερθείσαν εις αυτόν από μίαν θαυμάστριάν του δωρεάν ενός πύργου με έκτασιν 2.500 εκταρίων. Ο εξαιρετικός αυτός άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον περίφημον Κρισναμούρτι, τον μεσίαν των θεοσοφιστών. Ο Κρισναμούρτι έφθασε προ ημερών εις το Λονδίνον. […] Εις τας δηλώσεις του ετόνισεν ότι εξακολουθεί να είνε ο «μεσίας» και ότι η αποστολή του δεν συνεπληρώθη ακόμη. Επί τη ευκαιρία εξεδήλωσεν και πάλιν την άκραν περιφρόνησιν προς τα επίγεια αγαθά και τας επιγείους τέρψεις.

ΧΙΤΛΕΡ: Ο Πρόεδρος Χίντεμπουργκ εδέχθη σήμερον την πρωίαν τον αρχηγόν των Εθνικοσοσιαλιστών Χίτλερ, όστις εδήλωσε προς αυτόν ότι το κόμμα του θα μετείχε μόνον κυβερνήσεως προεδρευομένης υπό του ιδίου. Ο Πρόεδρος τότε εζήτησεν από τον Χίτλερ να προβή εις τας αναγκαίας συνεννοήσεις διά τον σχηματισμόν κυβερνήσεως απολαυούσης της εμπιστοσύνης του Ράιχσταγκ. Ο Χίτλερ απήντησεν εις τον Πρόεδρον του Ράιχ ότι εντός του απογεύματος θα του εκθέση εγγράφως τα πορίσματα των συνομιλιών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT