90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΕΡΓΙΑ: Η απόφασις περί καταρτισμού νομοσχεδίου προς καταπολέμησιν της ανεργίας, εν συνδυασμώ μετά των άλλων μελετωμένων μέτρων υπέρ των ανέργων εργατών, είνε η πρώτη εκδήλωσις της κυβερνητικής μερίμνης υπέρ των εργαζομένων τάξεων, το πρώτον κεφάλαιον της φιλεργατικής πολιτικής, η οποία πρόκειται να εφαρμοσθή. Θα καταβληθή σοβαρά προσπάθεια προς απορρόφησιν μεγάλου αριθμού ανέργων, λαμβανομένης μεταξύ άλλων προνοίας και προς κατάργησιν της διπλοθεσίας. Θα καθιερωθή καθημερινόν σιτηρέσιον υπέρ εκείνων οι οποίοι θα παραμείνουν εν ανεργία. Και ταυτοχρόνως θα επισπεσθή η ίδρυσις κρατικών γραφείων προς εξεύρεσιν εργασίας εις τας μεγάλας πόλεις του κράτους.

ΟΞΥΤΗΤΑ: Ο απεργιακός αγών, ο οποίος προχθές ευρίσκετο εν υφέσει, προσέλαβεν από της χθες νέαν οξύτητα, και μεταξύ απεργών και αστυνομικών εξετυλίσσοντο καθ’ όλην την ημέραν αιματηραί σκηναί. Αι μεταξύ αστυνομίας και απεργών συγκρούσεις ήρχισαν από τα αρτοποιεία. Η απεργία των αρτεργατών εγενικεύθη από της εσπέρας της προχθές αλλ’ οι αρτοποιοί αντικατέστησαν τους απεργήσαντας αρτεργάτας των με ελευθέρους εργάτας.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ: Αγγέλλεται εξ Ουασιγκτώνος ότι εις το Κογκρέσσον υπεβλήθη πρότασις περί καταργήσεως του νόμου περί ποταπαγορεύσεως. Η πρότασις […] ως μη συγκεντρώσασα τα δύο τρίτα των ψήφων θεωρείται απορριφθείσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT