90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ: Ο αιγυπτιακός Τύπος διεξάγει ζωηράν πολεμικήν κατά της Τουρκίας συνεπεία του γνωστού επεισοδίου μεταξύ του Κεμάλ πασά και του εν Αγκύρα πρεσβευτού της Αιγύπτου, διότι ούτος έφερε το πατροπαράδοτον φέσι κατά τινα επίσημον τελετήν. Ο αιγυπτιακός Τύπος χαρακτηρίζει την ενέργειαν ταύτην του Μουσταφά Κεμάλ ως προσβλητικήν διά την Αίγυπτον.

ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ: Η συνεδρίασις εσημείωσε επιτυχίαν της νέας Κυβερνήσεως [Φον Σλάιχερ], διότι μετά την εκλογήν του Προέδρου του Ράιχσταγκ απέκρουσε κομμουνιστικήν πρότασιν μομφής κατά της Κυβερνήσεως, καθώς και πρότασιν του σοσιαλιστικού κόμματος δι’ ης εζητείτο παρά της Κυβερνήσεως να προβή εις δηλώσεις επί της πολιτικής της. Η στάσις των κομμάτων εθεωρήθη ως προοιωνιζομένη την παροχήν πιστώσεως χρόνου προς την Κυβέρνησιν τουλάχιστον μέχρι των διακοπών των Χριστουγέννων. Οι εθνικοσοσιαλισταί βουλευταί προσήλθον εν στολή επευφημούμενοι υπό των οπαδών των, αλλ’ αποδοκιμαζόμενοι υπό των βουλευτών των κομμάτων της αριστεράς.

ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ: Ο υπουργός Οικονομικών […] θα εισηγηθή εις την Κυβέρνησιν όπως καταργηθή ολόκληρος η άμεσος φορολογία, πλην των φόρων καθαράς προσόδου, οικοδομών, επιτηδεύματος και του ελαίου του εισπραττομένου εκ τοις Τελωνείοις. Επίσης την μείωσιν εις το ήμισυ του εγγείου φόρου του καπνού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT