90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ: Οι υπογράφοντες [την προκαταρκτική συνθήκη αφοπλισμού] θα ανελάμβανον να καταργήσουν: Πάσαν βακτηριολογικήν και χημικήν εχθροπραξίαν. Ολα τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα. Ολα τα όπλα, τα ανώτερα ωρισμένου διαμετρήματος, και όλα τα βαρέα τανκς. Περαιτέρω θα συνεφώνουν επί του σχηματισμού επιτροπής εποπτείας επί των ιδιωτικών εργοστασίων όπλων και πολεμεφοδίων και μιας άλλης γενικής εξελεγκτικής επιτροπής διά την επίβλεψιν της τηρήσεως των όρων της συνθήκης. Οι υπογράφοντες την συνθήκην θα εδέχοντο επίσης την συγκρότησιν μονίμου διεθνούς επιτροπής του αφοπλισμού […] Αυταί είνε, εν γενικαίς γραμμαίς, αι επιθυμίαι του [Αμερικανού αντιπροσώπου] κ. Νόρμαν Νταίβις, διαπνεόμεναι από αξιοπρόσεκτον αισιοδοξίαν.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Αποτελεί οριστικήν απόφασιν της Κυβερνήσεως η καθιέρωσις φορολογίας επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων. Κατά την επικρατήσασαν εις την σύσκεψιν άποψιν ο φόρος ούτος δεν θα επιβαρύνη την κατανάλωσιν αλλά αυτάς ταύτας τας επιχειρήσεις. […] Μετά διεξοδικήν συζήτησιν επικράτησεν η άποψις της καθιερώσεως εσωτερικού μονοπωλίου βενζίνης, ημικρατικού δε μονοπωλίου καπνού. Διά της καθιερώσεως μονοπωλίου βενζίνης η τιμή αυτής θα μειωθή κατά τόννον κατά 250 δραχμάς. Οσον αφορά το μονοπώλιον ζακχάρεως, εκρίθη ότι δεν είναι δυνατόν να στερηθή το εμπόριον του είδους τούτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT