90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ: Ο ιταλικός Τύπος, παρακολουθών την εξέλιξιν της πολιτικής καταστάσεως των Βαλκανίων, προβαίνει εις αποκαλύψεις επί της τακτικής ωρισμένων βαλκανικών κυβερνήσεων, αι οποίαι ενώ εις την Γενεύην διακηρύσσουν τον άκρον φιλειρηνισμόν των, δεν παύουν να εξοπλίζωνται, πυρετωδώς πάντοτε. Η πρόσφατος σύσκεψις των αντιπροσώπων των μεγαλυτέρων κρατών της Μικράς Αντάντ [φωτ. οι υπουργοί Εξωτερικών τους] και της Πολωνίας εις το Βελιγράδιον αποτελεί, κατά τας ιταλικάς εφημερίδας, φανεράν απόδειξιν της διπροσωπείας αυτής ωρισμένων κυβερνήσεων και της πλατωνικότητος των εν Γενεύη διαβεβαιώσεών των.

ΑΔΥΝΑΤΟΣ: Περαιτέρω υπέμνησε [ο Γάλλος πρωθυπουργός] τας επιφυλάξεις υφ’ ας υπεγράφη το σύμφωνον της Λωζάννης, το οποίον άλλως τε, είπεν, ηυνόησεν αναμφισβητήτως τας Ηνωμένας Πολιτείας, διότι δι’ αυτού ανεγνωρίζετο η ισχύς των ιδιωτικών χρεών. […] Την στιγμήν αυτήν –είπε– μία συμβιβαστική λύσις φαίνεται αδύνατος, αλλ’ η πληρωμή άνευ όρων και επιφυλάξεων είναι απαράδεκτος. Η Γαλλία δεν δύναται να πληρώση χωρίς καν να συζητήση. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπωμεν οπωσδήποτε το αντίκτυπον το οποίον θα είχεν εις τας Ην. Πολιτείας η άρνησίς μας να πληρώσωμεν τα χρέη μας. Πρέπει δε ν’ αποφύγωμεν ν’ αποχωρίσωμεν την Αγγλίαν από της Γαλλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT