90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΝΙΚΗ: Σπουδαιότερον πάντων των από του τέρματος του πολέμου και εντεύθεν λαβόντων χώραν πολιτικών γεγονότων εν Ευρώπη δύναται να θεωρηθή η γενομένη υπέρ της Γερμανίας αναγνώρισις του δικαιώματος της ισοτιμίας εξοπλισμών προς τας άλλας Μεγάλας Δυνάμεις. Και τούτο όχι μόνον διότι διευκολύνονται τα μέγιστα διά της αναγνωρίσεως ταύτης αι εργασίαι της εν Γενεύη Συνδιασκέψεως του Αφοπλισμού, εις την οποίαν επενέρχεται ήδη ως πραγματικώς ισότιμον μέλος η Γερμανία. Αλλά κυρίως διότι διά της αναγνωρίσεως ταύτης επέρχεται κατ’ ουσίαν κατάργησις πλείστων και θεμελιωδεστάτων όρων της Συνθήκης των Βερσαλλιών [φωτ.]. Κατήγαγεν ούτω η γερμανική πολιτική νίκην μεγάλην επί του πολιτικού πεδίου, γόνιμον, η οποία δύναται να θεωρηθή ως απαρχή έτι σπουδαιοτέρων πολιτικών γεγονότων.

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ: Μία από τας αδροτέρας και συμπαθεστέρας μορφάς του ελληνικού καλλιτεχνικού κόσμου εξέλιπε διά του αγγελθέντος χθες θανάτου του ζωγράφου και ακαδημαϊκού Γεωργίου Ιακωβίδου. Το όνομα του εκλιπόντος καλλιτέχνου, γνωστόν όχι μόνον εν Ελλάδι αλλά και εις την ξένην [πίνακές του κοσμούν όχι μόνον ελληνικάς, αλλά και ξένας πινακοθήκας (…)] θα μείνη πάντοτε συνδεδεμένον με μίαν από τας λαμπροτέρας σελίδας της ιστορίας των εικαστικών τεχνών εν Ελλάδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT