90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Παρά τας δραματικάς επικλήσεις τας οποίας απηύθυνε προς την Βουλήν και παρά τους εν άκρα συγκινήσει εξορκισμούς όπως η Γαλλία μη αρνηθή να τιμήση την υπογραφήν της, ο κ. Ερριό [φωτ.] δεν ηδυνήθη ν’ αποφύγη την ανατροπήν. Δι’ ισχυράς πλειοψηφίας, κατόπιν ολονυκτίου συζητήσεως παραταθείσης μέχρι των πρωινών ωρών, η γαλλική Βουλή κατεψήφισε το κυβερνητικόν σχέδιον και ούτως ο κ. Ερριό υπεχρεώθη μεταβαίνων εις τα Ηλύσια ν’ αφυπνίση τον πρόεδρον της Δημοκρατίας και να υποβάλη την παραίτησιν της υπ’ αυτόν Κυβερνήσεως. Ποία είνε η σημασία της ψήφου ταύτης της γαλλικής Βουλής δεν είνε δύσκολον να κατανοήσωμεν. […] Δεν στρέφεται εναντίον της Κυβερνήσεως Ερριό η δοθείσα ψήφος, αλλ’ εναντίον της πιστώτριας Αμερικής.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Απεφασίσθη κατ’ αρχήν η κατάργησις όλων των ισχυόντων αμέσων φόρων μικράς ή ελαχίστης αποδόσεως, το σύνολον των οποίων πρόκειται να στερήση το Δημόσιον εσόδων ποσού ουχί μεγαλειτέρου των 50 εκατομμυρίων δραχμών. Εις αντικατάστασιν αυτών απεφασίσθη η επιβολή του φόρου του κύκλου εργασιών, η εφαρμογή εκ νέου του προσθέτου φόρου Ούλεν επί των οικοδομών […] και η αντικατάστασις του φόρου επιτηδεύματος διά του τέλους ασκήσεως επαγγέλματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT