90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΧΙΟΥΜΟΡ: Ο Μπέρναρ Σω μετά της συζύγου του ανεχώρησεν σήμερον διά ταξείδιον περιηγήσεως ανά τον κόσμον. Εις τους ερωτήσαντας αυτόν δημοσιογράφους, είπεν ότι η Ιρλανδία είνε μία από τας ολίγας χώρας τας οποίας δεν πρόκειται να επισκεφθή. Ερωτηθείς περί του λόγου της εξαιρέσεως αυτής απήντησεν: «Εκείνο το οποίον θα υποδείξω επί του αντικειμένου αυτού είνε ότι θα έπρεπε η Ιρλανδία να παραχωρηθή εις τας Ηνωμένας Πολιτείας, όπως εκκαθαρισθή άπαξ διά παντός το ζήτημα του αγγλικού χρέους προς αυτάς».

ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ: Το ζήτημα των παλαιοημερολογιτών τείνει να λάβη και πάλιν διαστάσεις επικινδύνους χάρις εις την επιμονήν της διοικήσεως της Εκκλησίας η οποία εννοεί, ίσως διά λόγους γοήτρου, να πατάξη αμειλίκτως τους οπαδούς του παλαιού εορτολογίου και να μη επιτρέψη εις αυτούς να τελέσουν καμμίαν θρησκευτικήν εορτήν συμφώνως προς τας πεποιθήσεις των. Η επέμβασις αύτη εις ζητήματα θρησκευτικής συνειδήσεως είνε αδικαιολόγητος. Πρέπει κατά συνέπεια να εξευρεθή τρόπος διαλλαγής, αφίνων ελευθέραν την θρησκευτικήν συνείδησιν των πολιτών και περισώζων και το γόητρον της Εκκλησίας, αφού συστυχώς η Εκκλησία επιμένει εις την άποψιν ότι θίγεται το γόητρόν της εκ των πεποιθήσεων των παλαιοημερολογιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT