90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17–12–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ: «Αξιότιμε κ. Διευθυντά, έχω καθήκον νομίζω, εφ’ όσον είμαι Ελλην και καθηγητής της Αρχαιολογίας εν τω Εθνικώ Πανεπιστημίω, να καταστήσω γνωστόν εις τον Ελληνικόν Λαόν ότι και νέα εξαγωγή αριστουργήματος αρχαϊκής Ελληνικής Τέχνης, των χρόνων του Σόλωνος, έγινεν εκ του εδάφους της Χώρας ημών. Είναι μαρμάρινος “Απόλλων”, ύψους δύο μέτρων, ηγοράσθη δε υπό του Μητροπολιτικού Μουσείου Νέας Υόρκης, εντός του Ιουνίου 1932. Η διευθύντρια αυτού, διαπρεπής αρχαιολόγος δις Γκιζέλα Ρίχτερ, εδημοσίευσε προ μηνός εικόνας αυτού και αξιολογωτάτην κριτικήν. […] Τον υπεύθυνον και διά την εξαγωγήν ταύτην, ως και διά τόσας άλλας, αι οποίαι εσημειώθησαν, ιδίως από δεκαεξαετίας μέχρι σήμερον, δύναται ν’ αναζητήση και ανεύρη ο αρμόδιος κ. Υπουργός της Παιδείας, εις ον υπάγεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους, ή ο κ. Εισαγγελεύς. Α. Σ. Αρβανιτόπουλος».

ΧΙΟΥΜΟΡ: Ενώπιον πυκνοτάτου και εκλεκτού ακροατηρίου εδόθη προχθές το βράδυ εις το «Ατελιέ» μια εξαιρετικώς ενδιαφέρουσα διάλεξις του κ. Γ. Πωπ με θέμα το «Χιούμορ διά μέσου των αιώνων». Η διάλεξις, ποικιλομένη με χαρακτηριστικά ανέκδοτα, αφεώρα την εξέλιξιν του χιούμορ από της αρχαιοτάτης Ελλάδος μέχρι των σημερινών χρόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT