90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ: Η αεροπόρος Μόλισσον αφίκετο εις Λονδίνον προερχομένη εκ του αεροδρομίου των Παρισίων Λεμπουρζέ. Η Μόλισσον διήνυσε κατά την επιστροφήν της 6.200 μίλια εις επτά ημέρας, επτά ώρας και πέντε λεπτά, μολονότι κατά το διάστημα τούτο ηναγκάσθη να παραμείνη επί τέσσαρας ημέρας, έξη ώρας και πεντήκοντα τρία λεπτά εν προσγειώσει. Οπωσδήποτε, εσημείωσε νέον ρεκόρ διότι το από Ακρωτηρίου εις Λονδίνον προηγούμενον ήτο 10 ημέραι.

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Οι οπαδοί του κ. Ρούσβελτ, ο οποίος την 4ην προσεχούς Μαρτίου θα αναλάβη τα προεδρικά του καθήκοντα, αποδίδουν την σοβαρωτέραν προσοχήν εις την σχετικήν με το ζήτημα των χρεών συζήτησιν. Πολλοί εξ αυτών τείνουν να πιστεύσουν ότι η κατάστασις η προκύπτουσα εκ του γεγονότος ότι ωρισμέναι ευρωπαϊκαί δυνάμεις έσπευσαν να εκπληρώσουν την υποχρέωσίν των της 15ης Δεκεμβρίου, ενώ άλλαι χώραι ηρνήθησαν να πληρώσουν, θα ευνοήση την πολιτικήν εκείνων οίτινες συνηγορούν υπέρ μιας αναπροσαρμογής των χρεών.

ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Βιέννη – Ομάδες εθνικοσοσιαλιστών προέβησαν εις διαδηλώσεις προ των μεγάλων ισραηλιτικών καταστημάτων, διανέμοντες προκηρύξεις καλούσας το κοινόν να μη αγοράζη εμπορεύματα από Ισραηλίτας εμπόρους. Εις Μάρια Χίφελ Στράσσε οι εθνικοσοσιαλισταί έριψαν δακρυγόνα εντός ισραηλιτικού καταστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT