90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΜΝΗΣΗ: Εις τριάκοντα εκατομμύρια υπολογίζεται ότι ανέρχεται ο αριθμός των ανέργων βιομηχανικών εργατών εν Ευρώπη και Β. Αμερική κατά το τέλος του έτους. Αλλ’ ο αριθμός, όσον μέγας και αν φαίνεται, δέον να τονισθή ότι είνε κατώτερος της πραγματικότητος. Διότι υπάρχει εξ ίσου μέγας αν μη μεγαλείτερος έτι αριθμός ημιανέργων εργατών, τουτέστιν εργατών εργαζομένων εις τα βιομηχανικά εργοστάσια και τα διάφορα εργαστήρια εκ περιτροπής. Εν Αγγλία, εν Γερμανία και εν Β. Αμερική η ημιανεργία αποτελεί σήμερον το καθεστώς διά τον βιομηχανικόν εργάτην, η δε εβδομάς των εξ ημερομισθίων, των αναλόγως αμειβομένων υπερωριών και μιας εβδόμης ημέρας αναπαύσεως πληρωνομένης επίσης, τείνει ήδη να καταστή απλή ανάμνησις του παρελθόντος.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ: Το Υπουργικόν Συμβούλιον ενέκρινε την έκδοσιν αναγκαστικού διατάγματος διά του οποίου επιβάλλονται βαρύταται ποιναί, χρηματικά πρόστιμα, φυλάκισις, στέρησις της αδείας ασκήσεως επαγγέλματος και των πολιτικών δικαιωμάτων παντός προσώπου ασκούντος αμέσως ή εμμέσως κερδοσκοπίαν εις βάρος της δραχμής. Η δίωξις θα επεκτείνεται διά του διατάγματος και επί εκείνων εναντίον των οποίων υπάρχουν υπόνοιαι ότι ασκούν κυβείαν επί του συναλλάγματος. Αι επιβαλλόμεναι ποινικαί κυρώσεις θ’ αφορούν και τα ιδιωτικά τραπεζικά ιδρύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT