90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-12-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ: Εις την Ιαπωνίαν επικρατεί αίσθημα ζωηράς ανησυχίας. Η κοινή γνώμη διαβλέπει εις τας Ηνωμένας Πολιτείας τον αντίπαλον της αύριον. Οι στρατιωτικοί και ναυτικοί κύκλοι συμμερίζονται την γνώμην αυτήν, ασφαλώς. Αι Ηνωμέναι Πολιτείαι, αφού έκλεισαν τας θύρας των εις την Ιαπωνικήν μετανάστευσιν, αντικρούουν την ανάγκην της επεκτάσεως της Ιαπωνίας. Κηρύσσονται αναφανδόν υπέρ της Κίνας. Διά να υποβιβάσουν την Ιαπωνίαν εις το επίπεδον το οποίον θέλουν, προσπαθούν με διάφορα μέσα ή με «φιλειρηνικά και ανθρωπιστικά» προσχήματα να εξασθενήσουν την αντίστασιν της Ιαπωνίας.

ΔΙΛΗΜΜΑ: Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Πωλ Μπωνκούρ θα εμφανισθή σήμερον ενώπιον της γαλλικής Βουλής διά να αναγνώση τας προγραμματικάς δηλώσεις της υπ’ αυτόν κυβερνήσεως και να ζητήση ψήφον εμπιστοσύνης.Δεν δύναταί τις να προεκφράση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας διότι δεν είνε εισέτι γνωστόν εάν ο κ. Μπωνκούρ θα επιμείνη εις την πολιτικήν του προκατόχου του και θα ζητήση πάλιν την πληρωμήν της δόσεως προς τας Ηνωμένας Πολιτείας, με τας γνωστάς επιφυλάξεις, ή εάν, υπείκων εις το τόσον παταγωδώς εκδηλωθέν αίσθημα της βουλής, θα υποταχθή απλώς εις την ψήφον την ανατρέψασαν τον κ. Ερριώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT