90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

Η ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ: «Ούτω μόνο [με τις αρχαιολογικές ανασκαφές] είνε δυνατόν να γραφή και η ιστορία της Ιθάκης και να χυθή φως και να δοθή λύσις εκ των πραγμάτων πιστοποιουμένη εις το ζήτημα της πατρίδος του Οδυσσέως. Εάν τούτο δεν γίνη, θα εξακολουθήση επ’ άπειρον η αρξαμένη και κατά τας τελευταίας δεκαετίας ενταθείσα φιλολογική συζήτησις και θα ευρισκόμεθα διαρκώς προ του θεάματος της δημιουργίας νέων θεωριών αντιμαχομένων αλλήλας, τινές των οποίων είνε δυνατόν να είνε σοφαί και να αποτελούν μεγαλειώδες φιλολογικόν οικοδόμημα, τινές των οποίων είνε δυνατόν να είνε ειλικρινείς και ευσυνείδητοι και άλλαι οξυνούστατοι και πολύτροποι, αλλά δεν είνε καθόλου αδύνατον μεταξύ αυτών να είνε και μωραί και παιδαριώδεις».

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ: Κατά διαταγήν του Υπουργείου των Οικονομικών απελύθησαν των φυλακών όλοι οι εις αυτάς κρατούμενοι διά χρέος προς το Δημόσιον μη υπερβαίνον τας χιλίας δραχμάς. Το οποίον ουδέν άλλο σημαίνει βεβαίως παρ’ ότι υπήρχαν φυλακισμένοι δυστυχείς άνθρωποι οφείλοντες ποσά κάτω των χιλίων δραχμών και φιλοξενούμενοι εις τας φυλακάς χωρίς καμμίαν ελπίδα εξόδου. Διότι αφού δεν είχαν να πληρώσουν όταν ήσαν ελεύθεροι, βεβαίως δεν θα εύρισκον χρήματα φυλακισμένοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT