90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28–12–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗ: Τηλεγραφήματα εξ Ουασιγκτώνος αγγέλλουν ότι ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών κ. Στίμσον, ομιλών σήμερον προς δημοσιογράφους, αφήκε να υπονοηθή ότι η αμερικανική Κυβέρνησις προτίθεται να επιμείνη όπως, προ πάσης ενάρξεως διαπραγματεύσεων, η Γαλλία καταβάλη την δόσιν της 15ης λήγοντος. Εξ άλλου, κατά την παρισινήν έκδοσιν του «Βήματος του Σικάγου», ο Πρόεδρος Ρούζβελτ [φωτ.] αποστέλλει εις την Ευρώπην έμπιστόν του παρατηρητήν με τον σκοπόν να βολιδοσκοπήση τους πολιτικούς άνδρας Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας επί του ζητήματος των πολεμικών χρεών.

ΛΑΪΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: Δι’ αυτού [του προς κατάρτιση νομοσχεδίου] θα αυξάνεται η φορολογία κατά κιλόν του καπνού από 440 εις 550 δραχμάς. Θα ορίζεται συγχρόνως η σύστασις του λαϊκού σιγαρέττου εις ποιότητα καλήν με κόστος βιομηχανικόν 20 δραχμών κατά κιλόν. Η τιμή τούτου, καθοριζομένη υπό του νομοσχεδίου, θα ανέρχεται εις εξ δραχμάς τα 20 σιγαρέττα, εξ ων τα 50 λεπτά θα λαμβάνουν οι καπνοπώλαι. Προς πρόληψιν της αυξήσεως της τιμής του κυτίου των σιγαρέτων […] προβλέπεται ότι ο αριθμός των περιεχομένων εις τα κυτία σιγαρέτων θα μειωθή από 22 εις 20 σιγαρέττα προκειμένου διά τα χονδρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT