90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 29-12-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ: Το ευρωπαϊκόν αλλά και το γερμανικόν κοινόν ιδιαιτέρως ηγνόει μέχρι σήμερον ότι ο τελευταίος αυτοκράτωρ της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας Κάρολος έδρασε κατά τον πόλεμον ως πραγματικός κατάσκοπος της Αντάντ και ότι παρέσχεν εις τους συμμάχους λεπτομερείς εκθέσεις περί των στρατιωτικών δυνάμεων και της γενικής καταστάσεως της Γερμανίας. Το κοινόν αγνοεί επίσης ότι ο μονάρχης αυτός είχεν αρχίσει διαπραγματεύσεις όχι μόνον προς σύναψιν χωριστής ειρήνης με την Γαλλίαν, αλλά και διά μίαν αυστρο-γαλλικήν στρατιωτικήν συμμαχίαν και υπέρ μιας κοινής δράσεως των Αυστριακών μετά των συμμαχικών στρατευμάτων κατά της Γερμανίας. Τα γεγονότα αυτά αναγράφονται εις ένα βιβλίον του πρίγκηπος Σίξτου των Βουρβώνων της Πάρμας, εκδοθέν προσφάτως γαλλιστί.

ΝΑΥΑΓΙΟ: Ναυαγεί λοιπόν και η σύγκλησις της παγκοσμίου οικονομικής συνδιασκέψεως, εις την οποία εβασίζοντο τόσαι ελπίδες; Αι πληροφορίαι των ιθυνόντων αμερικανικών κύκλων αναφέρουν ότι λόγω της διαπιστωθείσης διαφωνίας μεταξύ του παλαιού και του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είνε δυνατόν να ληφθούν οριστικαί αποφάσεις επί του ζητήματος των πολεμικών χρεών. Εκτός τούτου, η μεταβίβασις της εξουσίας από του πρώτου εις τον δεύτερον δεν θα γίνη προ των αρχών του προσεχούς Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT