90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 30-12-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΘΥΜΩΣ: Αγγέλλεται εκ Λονδίνου ότι, κατά τα «Νέα Χρονικά», η Μ. Βρεταννία ηρνήθη να δεχθή εις το ναυτικόν της προς εκπαίδευσιν 400 αξιωματικούς και ναύτας του περσικού στόλου. Κατόπιν τούτου, η περσική κυβέρνησις [φωτ. ο σάχης] απετάθη προς την ιταλικήν, ήτις προθύμως εδέχθη να εκπαιδεύση τους Πέρσας ναυτικούς. Η περσική κυβέρνησις βραδύτερον έδωσε παραγγελίαν δι’ εξ κανονιοφόρους εις τα ιταλικά ναυπηγεία.

ΠΑΝΑΘΛΙΑ: ∆ιαμαρτύρεται ο Παμφοιτητικός Σύλλογος διά την αστοργίαν την οποίαν επέδειξεν η Πανεπιστημιακή Σύγκλητος απέναντι των απόρων φοιτητών. Και τονίζουν ότι παρέβη την υπόσχεσιν την οποίαν είχε δώσει ότι θα έδιδε σημαντικόν ποσόν εις το φοιτητικόν συσσίτιον. Εν τούτοις το ποσόν αυτό δεν εδόθη και οι συσσιτούντες φοιτηταί επέρασαν πανάθλια Χριστούγεννα. Μήπως πρόκειται, ερωτούν, να συμβή το ίδιον και κατά την εορτήν της Πρωτοχρονιάς;

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Να πιστεύσωμεν άραγε ότι και οι Γάλλοι οι συγκεντρώσαντες εις την χώραν των τρισμεγίστας ποσότητας χρυσού, ευρίσκονται και αυτοί εις δύσκολον οικονομικήν θέσιν; Οσον δύσκολον και αν είνε, εντούτοις φαίνεται ότι πρέπει να το πιστεύσωμεν. […] η οικονομική κρίσις παρουσιάζει χαρακτήρα πανδημίας από την οποίαν ουδέν έθνος πέπρωται να γλυτώση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT