90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10-1-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Αγγέλλεται εκ Μαδρίτης ότι χθες την νύκτα εξεδηλώθη εις διαφόρους πόλεις ανατρεπτικόν κίνημα των κομμουνιστών επικουρουμένων και υπό ανατρεπτικών στοιχείων. Το κίνημα εξεδηλώθη σοβαρώτερον εις την Βαρκελώνην, όπου εγένοντο συγκρούσεις μεταξύ των κομμουνιστών και του στρατού, όστις εν τέλει κατέστη κύριος της καταστάσεως. Οι νεκροί ανέρχονται εις 10, εξ ων δύο αστυνομικοί και οι τραυματίαι εις 40. Συνελήφθησαν υπερεκατόν κομμουνισταί. Αν και η κυβέρνησις φαίνεται κυρία της καταστάσεως, εν τοσούτω δεν έπαυσαν σημειούμεναι σποραδικαί ταραχαί εις διάφορα σημεία της χώρας.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ: Ο Ελλην αντιπρόσωπος [στην Κοινωνία των Εθνών], εκτός της εκθέσεως επί των δημοσίων οικονομικών, εις την οποίαν θα προβή ενώπιον της Δημοσιονομικής Επιτροπής, θα υποβάλη και αίτησιν της Ελληνικής κυβερνήσεως όπως ανασταλή επί τριετίαν τουλάχιστον η πληρωμή του χρεωλυσίου των εξωτερικών μας δανείων.

ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΙ: Aγγέλλεται εκ Κάδιξ ότι κατά την διάρκειαν ματς φουτ μπωλλ, λόγω επεισοδίου μεταξύ των δύο ομάδων οι θεαταί διηρέθησαν εις δύο στρατόπεδα και ήρχισαν γρονθοκοπούμενοι. Οι αστυνομικοί, θελήσαντες να αποκαταστήσουν την τάξιν εγένοντο δεκτοί διά λιθοβολισμών ευρεθέντες ούτω εις την ανάγκην να πυροβολήσουν φονεύσαντες ένα των θεατών και τραυματίσαντες έτερον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT