90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-1-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΕΤΟΣ ΒΑΓΚΝΕΡ: Το 1932 ήτο διά την Γερμανίαν το έτος Γκαίτε. Το 1933 εκινδύνευε να μείνη άνευ υψηλής πατρονείας… Οι επιχειρηματίαι όμως του γερμανικού τουρισμού δεν είνε άνθρωποι που τα χάνουν εύκολα. Και ήδη το 1933 αναγγέλλεται ως έτος του Βάγκνερ. Πράγματι το 1933 συμπληρούνται πενήντα χρόνια από του θανάτου του Βάγκνερ εις την Βενετίαν. Και εξ αφορμής της επετείου αυτής διοργανούνται απειράριθμοι παραστάσεις των έργων του εις το Μπαϋρόυτ και το Βερολίνον, την Δρέσδην, το Μόναχον και γενικώς εις όλας τας πόλεις όπου λειτουργούν μελοδραματικά θέατρα. Θα πρέπει όμως να σημειωθή διά το περίεργον του πράγματος ότι η νεωτέρα γερμανική γενεά δεν τρέφει και πολλήν εκτίμησιν προς τον Βάγκνερ.

ΠΕΡΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: Θεσσαλονίκη – Ο ευρισκόμενος ενταύθα υπουργός των Στρατιωτικών κ. Κονδύλης, δεχθείς τους δημοσιογράφους, παρεκάλεσε να διαψευσθούν τα αναγραφέντα περί δικτατορίας τα οποία απεδόθησαν εις αυτόν. Ουδέποτε ωμίλησα, προσέθεσεν ο κ. Κονδύλης, περί δικτατορίας και ουδέποτε υπεστήριξα ότι αύτη ομαλώς ερχομένη δύναται να σώση την κατάστασιν. Δεν ήτο δυνατόν, άλλως τε, να ομιλήσω περί ομαλής δικτατορίας, διότι καμμία τοιαύτη δεν έρχεται ομαλώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT