90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12-1-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ: «Χιλιάδες νέων, χωρίς στέγην και χωρίς σκοπόν, οι οποίοι δεν κατορθώνουν να εύρουν εργασίαν περιφέρονται καθ’ όλας τας διευθύνσεις εις το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, ζώντες και ταξιδεύοντες κατά τον πλέον απίστευτον τρόπον…». Με τας λέξεις αυτάς αρχίζει μία σειράν άρθρων του ο συνεργάτης αμερικανικής εφημερίδος, ο οποίος εσκέφθη να κάμη μίαν ειδικήν έρευναν επί του θέματος τούτου. Πράγματι ο Αμερικανός δημοσιογράφος έκαμεν ο ίδιος ένα γύρον από του Ατλαντικού μέχρι του Ειρηνικού, διά να ίδη ποίοι είνε, διατί υποφέρουν και πώς ζουν, από ημέρας εις ημέραν τα τέκνα αυτά μιας κοινωνίας η οποία χθες ακόμη εφαίνετο τόσον πλουσία και ευτυχής και η οποία αρνείται τώρα εις αυτά την στοιχειωδεστέραν αντίληψιν…

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ: Ο τεταρτότοκος υιός του τέως Κάιζερ πρίγκηψ Αύγουστος-Γουλιέλμος, όστις από διετίας συγκαταλέγεται μεταξύ των διακεκριμένων μελών του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και μάλιστα κατά τον παρελθόντα Μάιον εξελέγη βουλευτής της Διαίτης, έλαβε οδηγίας του πατρός του όπως εγκαταλείψη τας τάξεις των εθνικοσοσιαλιστών. Λέγεται ότι αφορμή της δυσαρεσκείας του τέως Κάιζερ είναι η στάσις του Χίτλερ, όστις μέχρι τούδε δεν εκηρύχθη απροκαλύπτως υπέρ της μοναρχικής ιδέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT