90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-1-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΦΥΤΩΡΙΟ: Είναι η περίφημος σχολή του Ητον, φυτώριον των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Καίμπριτζ. […] Ουδεμία άλλη σχολή εις τον κόσμον εστέγασε τόσους κληρονόμους μεγάλων ονομάτων ή είδεν να ακμάζουν διά πρώτην φοράν τόσαι διασημότητες. Εδώ εκτυπήθησαν τα πιο διακεκριμένα… πισινά. Και κτυπούνται ακόμη. Εν εκ των πρώτων πραγμάτων που επιδεικνύονται εις τον επισκέπτην είνε ένα είδος σκαμνιού, το οποίον χρησιμοποιείται από αιώνων. Ο νεαρός ο οποίος πρόκειται να υποστή την ποινήν, γονατίζει εις την πρώτην βαθμίδα, στηρίζει τους αγκώνας του εις την δευτέραν, κύπτει την κεφαλήν και… περιμένει την ποινήν.

ΤΡΑΓΙΚΗ: Καθ’ όλην την Ισπανίαν και δη εν Καταλωνία, έλαβον χώραν σοβαρά γεγονότα χαρακτήρος καθαρώς επαναστατικού. Εις την Βαρκελώνην η κατάστασις απέβη τραγική. Και εις αυτήν την Μαδρίτην ακόμη, μία ομάς επαναστατών απεπειράθη να καταλάβη εξ εφόδου τους στρατώνες της Καραμπανσέλ, απωθήθη όμως υπό της αστυνομίας. Η Κυβέρνησις έλαβεν έκτακτα μέτρα τάξεως, ήδη δε είναι κυρία της καταστάσεως. […] Εις την επιφάνειαν της δημοσίας ζωής εμφανίζονται σήμερα τα επαναστατικά στοιχεία των κατωτέρων στρωμάτων, εκμεταλλευόμενα τας δυσχερείας και καιροσκοπούντα κυνικώς επί της πολιτικής, οικονομικής και δημοσιονομικής ανωμαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT