90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3-2-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ: Ενας βιβλιοπώλης της Κοπεγχάγης, ένθερμος θαυμαστής της Γκρέτα Γκάρμπο, ηθέλησε να της αποστείλη ένα ταχυδρομικόν δελτάριον, αντάξιόν της όμως, και δι’ αυτό εσκέφθη να ζητήση από όλους τους συμπολίτας του θαυμαστάς της να προσθέσουν τας υπογραφάς τους εις την ιδικήν του. Και εισερχόμενος τώρα κανείς εις το κατάστημά του ημπορεί να ιδή τους πελάτας του χαράσσοντας τας υπογραφάς των επάνω εις το χαρτόνι ύψους τριών μέτρων και πλάτους εξ, αναπαριστάνον πιστώς ένα γιγαντιαίον καρτ-ποστάλ.

ΕΞΑΓΟΡΑ: Εις την Παλαιστίνην παρατηρείται από τινών μηνών ένα περίεργον φαινόμενον. Επειδή, παρ’ όλην την επικρατούσαν κρίσιν της εποχής αυτής, ή ίσως εξ αιτίας της κρίσεως αυτής μάλλον, πολλαί οικογένειαι της Παλαιστίνης ζητούν λίαν υψηλάς τιμάς διά την παραχώρησιν των θυγατέρων τους εις τους υποψηφίους γαμβρούς –ως γνωστόν εις την Ανατολήν ισχύει το έθιμον της εξαγοράς των γυναικών– μία ομάς νέων της πανδρειάς απεφάσισαν να καταφύγουν εις τα μεγάλα μέσα. Και εσκέφθησαν πράγματι να εγκαταλείψουν οριστικώς τας συμπατριώτιδάς των, διά να ζητήσουν τας μελλούσας συντρόφους του βίου των εκτός της Παλαιστίνης, ιδίως δε εις την νήσον Κύπρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT