90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7-2-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΓΓΛΟΙ ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ: Εξεδόθη προ ημερών ο πρώτος αριθμός του οργάνου των Aγγλων φασιστών «Ο Μελανοχίτων», εις τον οποίον δημοσιεύεται άρθρον του σερ Oσβαλντ Μόσλεϋ και μια περίληψις των πολιτικών κατευθύνσεων του βρεττανικού φασισμού. «Το φύλλον τούτο –γράφει ο Μόσλεϋ– θα εργασθή υπέρ της φασιστικής επαναστάσεως. Σήμερον η επανάστασις είνε απαραίτητος εις τα συστήματα της διακυβερνήσεως. Προσπαθούμεν να επιτύχωμεν τους σκοπούς μας με μέσα νόμιμα και συνταγματικά. […] Αν το παρόν πολιτικόν σύστημα έμελλε να προκαλέση μίαν καταστροφήν, μεταξύ του έθνους και της αναρχίας θα υπήρχε μόνον ο φασισμός. Πρέπει λοιπόν να ήμεθα έτοιμοι όπως σώσωμεν την Αγγλίαν με την βίαν από την βίαν εκείνων οι οποίοι προσπαθούν να την καταστρέψουν».

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ: Εις όλας τας πόλεις της Γερμανίας λαμβάνουν χώραν ταραχαί καθ’ εκάστην, αι συμπλοκαί είναι πεισματώδεις, το αίμα ρέει άφθονον και ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθή η αγρία αυτή κατάστασις. Εκείνο το οποίο παρατηρείται μέχρις ώρας είναι ότι ο αλληλοσπαραγμός περιορίζεται μεταξύ εθνικοσοσιαλιστών και κομμουνιστών και οι σοσιαλδημοκράται μένουν αμέτοχοι. Ουαί όμως και αλλοίμονον διά την Γερμανίαν εάν συμβή να επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ σοσιαλδημοκρατών και κομμουνιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT