90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-2-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΛΗΜΜΑ: Ο εθνικοσοσιαλιστής ηγέτης Γκέμπελς ήρχισε τον προεκλογικόν αγώνα δι’ αγορεύσεώς του ενώπιον μεγάλης συγκεντρώσεως εκλογέων. Εκείνον –είπεν– το οποίον αρχίζομεν να κτίζωμεν σήμερον θα είνε οικοδόμημα το οποίον θα διαρκέση τουλάχιστον επί πεντακόσια έτη. Θα δεήση πρώτον να κανονίσωμεν τους λογαριασμούς μας μετά του μπολσεβικισμού και δεν θα βραδύνη πολύ η ημέρα καθ’ ην ο μπολσεβικισμός θ’ απομείνη δι’ ημάς θρύλος. Εις τον αγώνα αυτόν θα χρησιμοποιήσωμεν όλην την κρατικήν μηχανήν. Το σημερινόν σύνθημά μας είνε: ή εθνικοσοσιαλισμός ή μπολσεβικισμός.

ΕΛΚΗΘΡΑ: Το εφετεινόν κύμα του ψύχους […] έσχε περιεργότατα αποτελέσματα εις την Γερμανίαν. Ο Ρήνος επάγωσεν εις πολλά σημεία του, ο Ελβας έγινε διαβατός άνευ λέμβων και η νησίς Ρύγκεν της Βαλτικής συνηνώθη με την ξηράν, πράγμα το οποίον συμβαίνει σπανιώτατα μόνον. Εις τα πέριξ του Βερολίνου, επάνω εις τας μεγάλας παγωμένας λίμνας, εφαρμόζεται ένα σπάνιον και πολύ ευχάριστον σπορ – τα ιστιοφόρα έλκηθρα. Τα «γιωτ» τα οποία διαπλέουν κατά το θέρος τας λίμνας αυτάς, εφοδιάζονται τώρα με πατίνια και υπό την ώθησιν του ανέμου ολισθαίνουν επί των πάγων με ταχύτητα πλέον των 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT