90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-2-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΡΕΚΟΡ: Οι Αγγλοι αεροπόροι Γκέϋφορντ και Νίκολετ κατέρριψαν το παγκόσμιον ρεκόρ της άνευ σταθμού πτήσεως, διελθόντες σήμερον περί ώραν 10.27΄ άνωθεν του Τζεσφοντάιν. Περί ώραν 12ην το αεροπλάνον ευρίσκετο τριάκοντα μίλια βορείως του όρμου Γουώλβις, ήτοι είχε διανύσει 5.300 μίλλια. Περί ώραν 15.30΄ ανεμένετο να προσγειωθούν εις Λούντεριτζ ή εις τον λιμένα Νόλοθ, τηλεγράφημα όμως εκ Γουώλβισμπαίη ανήγγειλεν ότι προσεγειώθησαν εκεί λόγω ελλείψεως καυσίμου ύλης και των επικρατούντων ισχυρών ανέμων.

ΑΞΙΟΜΑΧΟΙ: Κατά νυχτερινήν δήλωσιν του αρχηγού του Λαϊκού κόμματος κ. Τσαλδάρη, οι συνδυασμοί της Αντιπολιτεύσεως θ’ ανακοινωθούν μεθαύριον την εσπέραν. Ο κ. Τσαλδάρης ετόνισεν επί τη ευκαιρία ότι όλαι αι δυσχέρειαι αι δημιουργηθείσαι κυρίως εκ του εκλογικού συστήματος εις την συγκρότησιν των συνδυασμών εξωμαλύνθησαν, ώστε οι κοινοί συνδυασμοί της Αντιπολιτεύσεως να είνε πράγματι αξιόμαχοι.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ: Μετά την απόφασιν της Συγκλήτου όπως μη επιληφθή των ζητημάτων των φοιτητών προ της λύσεως της απεργίας των, οι τελευταίοι ούτοι εσυνέχισαν και καθ’ όλην την χθεσινήν ημέραν την απεργίαν των. Ούτω, ουδείς καθηγητής κατώρθωσε να παραδώση. Οι φοιτηταί, συγκεντρωθέντες εις τα προπύλαια, ήκουον τους αγορητάς της δεξιάς και της αριστεράς παρατάξεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT