90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10-2-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ: Εις την πανεπιστημιακήν πόλιν του Καίμπριτζ ετελέσθησαν, επί παρουσία του υπουργού Μπάλντουιν, ο οποίος είνε και πρύτανης του εν λόγω Πανεπιστημίου, τα εγκαίνια ενός νεοσυστάτου εργαστηρίου, ειδικού διά τας ερεύνας επί των ατόμων και της συνθέσεως της ύλης. Πρόκειται πιθανώτατα περί του μεγαλειτέρου επιστημονικού εργαστηρίου του κόσμου, διευθυντής του οποίου διωρίσθη ο νεαρός Ρώσσος επιστήμων καθηγητής Πέτερ Καπίτσα. […] Με τα μέσα αυτά ελπίζεται ότι θα καταστή δυνατή η μελέτη της εσωτερικής συνθέσεως και της φύσεως των ατόμων της ύλης.

ΕΧΘΡΟΤΗΣ: Ενώ η Ευρώπη προσπαθεί να αφυπνίση τα ανθρωπιστικά αισθήματα του αμερικανικού λαού και να επιτύχη ποιάν τινα υποχωρητικότητα από μέρους των ιθυνόντων εις το ζήτημα του νέου διακανονισμού των πολεμικών χρεών, αντιθέτως η εχθρότης του αμερικανικού λαού προς την Ευρώπην και παν το ευρωπαϊκόν εντείνεται οσημέραι και πολλαπλασιάζονται συνεχώς αι αντιευρωπαϊκαί εκδηλώσεις. Και ενώ οι ευρωπαϊκοί λαοί, μεγάλοι και μικροί, αναμένουν με ίσην αδημονίαν μίαν ελάττωσιν των αμερικανικών αξιώσεων δυναμένην να επιφέρει ποιάν τινα ανακούφισιν εις τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών κρατών, οι Αμερικανοί δεν ευρίσκουν τρόπον διά να εκδηλώσουν τα δυσμενή των αισθήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT