90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-2-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ: Αγγέλλεται εκ Βερολίνου ότι εις Αϊσλέμπεν κατά την διάρκειαν παρελάσεως χιτλερικών [φωτ.] διεξήχθη χθες αληθής μάχη μεταξύ εθνικοσοσιαλιστών και κομμουνιστών καθ’ ην εφονεύθησαν τέσσαρες και ετραυματίσθησαν εικοσιπέντε. Των πλείστων εκ των τραυματιών η κατάστασις είνε σοβαρωτάτη. Εις Ντόρτμουντ εξάλλου εις κομμουνιστής εφονεύθη κατά την διάρκειαν συγκρούσεως προς τους εθνικοσοσιαλιστάς. Εις Μίνστερ επίσης έλαβεν χώραν σύγκρουσις μεταξύ εθνικοσοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, εις δε ετραυματίσθη σοβαρώς. Το αποτέλεσμα των συμπλοκών της Κυριακής είνε 8 νεκροί και 37 τραυματίαι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ∆εκαπεντακισχίλιοι κομιτατζήδες, συγκεντρωθέντες εις Γκόρνα Τζουμαγιά της περιοχής Πετριτσίου και αποτελέσαντες συνέδριον, εκήρυξαν την αυτονομίαν της Μακεδονίας. Και γενναιοφρόνως φερόμενοι, εις την Νοτιοσλαβικήν και εις την Ελληνικήν μακεδονίαν συμπεριέλαβον και την Βουλγαρικήν. Γνωρίζομεν καλώς ότι η συγκέντρωσις αυτή των κομιτατζίδων αφορά σχεδόν αποκλειστικώς την Νοτιοσλαβικήν Μακεδονίαν, εντελώς δε παρεμπιπτόντως την Ελληνικήν. Αλλ’ είνε προφανές ότι απέναντι των αποφάσεων μιας συγκεντρώσεως την οποίαν καθιστά αξίαν προσοχής το πολυάριθμον των μετασχόντων εις αυτήν, η Ελλάς βεβαίως δεν δύναται να μείνη αδιάφορος και η Κυβέρνησίς μας δεν θα παραλείψη να επιστήση σοβαρώς την προσοχήν της Βουλγαρικής επί των τελεσθέντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT