90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17–2–1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Επείγοντα τηλεγραφήματα μεταδίδουν την συγκίνησιν η οποία κρατεί καθ’ όλας τας Ηνωμένας Πολιτείας εκ της ανεπιτυχούς αποπείρας κατά του νέου Προέδρου κ. Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Η απόπειρα εγένετο εις το Μαϊάμι της Φλώριδος υπό τινος Τζόε Τσιγκάρα, μετανάστου εξ Ιταλίας, αναρχικού. Ο Ρούσβελτ επέστρεφεν εξ αλιευτικής εκδρομής την οποίαν είχεν κάμει προς τας Βερμούδας νήσους. […] Αμέσως μετά την αποβίβασίν του εις Μαϊάμι, κέντρον διαχειμάσεως της αμερικανικής αριστοκρατίας, κατηυθύνθη προς το πάρκον της πόλεως, όπου είχεν οργανωθή δεξίωσις προς τιμήν του. Η απόπειρα διεπράχθη όταν ο κ. Ρούσβελτ επεράτωσε μίαν σύντομον προσφώνησίν του.

ΔΙΑΚΟΠΗ: Αγγέλλεται εκ Στουτγάρδης ότι χθες την νύκτα, ενώ ο καγκελλάριος Χίτλερ ωμίλει εις το Δημαρχείον, άγνωστοι απέκοψαν διά πελέκεως το καλώδιον δι’ ου επεκοινώνει το εν λόγω οίκημα με τον σταθμόν του ασυρμάτου, όστις θα μετέδιδε την αγόρευσίν του. Η εκπομπή διεκόπη ούτω.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ: Αποδοκιμάζεται παρ’ όλων των κοινωνικών τάξεων η απόπειρα πραξικοπήματος την οποία διενοήθησαν κληρικοί τινες προς κατάργησιν του ιερατικού ενδύματος. Σήμερον μάλιστα, μετά τας καταγγελθείσας αξιοποίνους πράξεις διαφόρων ιερωμένων, αποκρούεται απολύτως και η απλή συζήτησις επ’ αυτού του ζητήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT