90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21–2–1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΧΟΥΓΚΕΜΠΕΡΓΚ: Μαζή με τον Χίτλερ, ανήλθεν εις την εξουσίαν και ο ηγέτης των εθνικιστών Χούγκεμπεργκ [φωτ. με πολιτικά]. Ο μικρόσωμος αυτός άνθρωπος των 68 ετών, με τα μαλλιά σαν βούρτσα, τα στρογγυλά γυαλιά και το μουστάκι κωμικώς προς τα επάνω, ανταμείβεται σήμερον διά τον δεκαπενταετή αγώνα του κατά του δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού καθεστώτος. Ο Χούγκεμπεργκ είναι πρωτίστως ο αρχηγός ενός ισχυρού τραστ του Τύπου, περιλαμβάνοντος τον «Τοπικόν Αγγελιαφόρον», την «Νυκτερινήν Εκδοσιν», την «Ημέραν» και τους «Αγγελιαφόρους» των επαρχιακών πόλεων, μαζή με αρκετά περιοδικά, όπως η «Εβδομάς», με μοναδικό σύνθημα όλων: αγών δι’ όλων των μέσων κατά του δημοκρατικού καθεστώτος. Αναμφιβόλως είναι, προσέτι, ο εκπρόσωπος των συμφερόντων των φεουδαρχών. Είνε ακόμη ο ηγέτης του κόμματος το οποίον παρέμεινε πιστόν εις την μοναρχικήν παράδοσιν και την οικογένειαν των Χοεντζόλλερν.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ: Οι Αιγύπτιοι εθνικισταί των άκρων, φροντίζοντες όπως εξασφαλίσουν τας συμπαθείας των αιγυπτιακών μαζών, ταυτοχρόνως δε όπως φέρουν την νυν κυβέρνησιν εις δυσχερεστάτην θέσιν, έρριψαν, ολίγον μετά την ασθένειαν του [πρωθυπουργού] Σίδκυ πασά το σύνθημα της καταργήσεως των διομολογήσεων, αι οποίαι εξησφάλιζαν εις τους ξένους αρκετά προνόμια εν Αιγύπτω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT