90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23-2-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΟΔΟΣ: Μία πρόοδος παρατηρείται εις τας εν Αμερική διεξαγομένας διαπραγματεύσεις επί του ζητήματος των πολεμικών χρεών, μεταξύ του νέου προέδρου κ. Ρούσβελτ και των διπλωματικών αντιπροσώπων Αγγλίας και Γαλλίας και αρχίζουν να υποφώσκουν ήδη ελπίδες όσον αφορά τον αίσιον τερματισμόν των διαπραγματεύσεων. Συνίσταται δε η πρόοδος αύτη εις το γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος εδέχθη να συζητήση μετά της Γαλλίας το ζήτημα της αναθεωρήσεως των πολεμικών χρεών, ενώ προγενεστέρως είχε δηλωθή ότι η άρνησις της Γαλλίας όπως καταβάλη την οφειλομένην δόσιν της 15ης Δεκεμβρίου αποτελεί εμπόδιον ανυπέρβλητον διά την έναρξιν συζητήσεων προς αναθεώρησιν.

ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το αμερικανικόν εμπορικόν «επιμελητήριον της ανδρικής κομμώσεως» ετοιμάζει με μεγάλη μυστικότητα, έναν νέον τύπον καπέλου […] ο οποίος μέλλει να επιφέρη αληθινήν επανάστασιν εις τας έως τώρα αντιλήψεις. Δεν είνε ακόμη τίποτε γνωστόν, ούτε περί του σχήματος ούτε περί της ύλης η οποία θα χρησιμοποιηθή εις το νέον αυτό κάλυμμα της ανδρικής κεφαλής. Το μόνον βέβαιον είνε ότι οι βιομήχανοι της πιλοποιίας αποβλέπουν με την νεωτεριστικήν αυτήν προσπάθεια εις το να καταπολεμήσουν την ολοέν επεκτεινομένην μόδαν της ολοσχερούς καταργήσεως του ανδρικού πίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT