90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1-3-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΟΥ ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ: Η διεύθυνσις της αστυνομίας του Βερολίνου εξέδωκε διαταγήν δυνάμει της οποίας τα κέντρα και τα δημόσια θεάματα θα κλείσουν ακριβώς το μεσονύκτιον και ουχί την 3ην πρωινήν ως μέχρι τούδε. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου ανεκοίνωσε […] τα κυριώτερα σημεία του διατάγματος του καταρτισθέντος υπό του υπουργικού συμβουλίου. Διά του α΄ άρθρου του εν λόγω διατάγματος περιορίζονται αι ατομικαί και πολιτικαί ελευθερίαι, καταργείται το απαραβίαστον του οικογενειακού ασύλου, των επιστολών, τηλεφωνημάτων και ιδιοκτησίας. Διά του β΄ άρθρου λαμβάνονται επίσης διάφορα μέτρα διά την καταστολήν της κομμουνιστικής προπαγάνδας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: Το δημοτικόν συμβούλιον της πόλεως του Καίμπριτζ επεκύρωσε μίαν απόφασιν την οποίαν είχε λάβει η επιτροπή της δημοσίας βιβλιοθήκης, όπως μη δεχθή εις την βιβλιοθήκην αύτην το τελευταίον έργον του περιφήμου Ιρλανδού συγγραφέως και ευθυμολόγου κ. Μπέρναρ Σώου. Πρόκειται περί του χιουμοριστικού έργου του φέροντος τον τίτλον «Αι περιπέτειαι μιας μαύρης αναζητούσης τον Θεόν». Ο Μπέρναρ Σώου πληροφορηθείς την απαγορευτικήν αυτήν διάταξιν εξέφρασε τας ζωηράς ευχαριστίας του προς τους δημοτικούς συμβούλους διά την διαφήμισιν την οποίαν ανέλαβον να κάμουν δωρεάν εις το έργον του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT