90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-3-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΣΧΗΜΑ: Τέχνασμα των Χιτλερικών θεωρούν τον εμπρησμόν του Ράιχσταγκ οι εν Βερολίνω Γάλλοι ανταποκριταί. Και ισχυρίζονται ότι οι εθνικοσοσιαλισταί προέβησαν εις αυτήν την απόπειραν διά να έχουν εν πρόσχημα προς επιβολήν απροκαλύπτου δικτατορίας και προς διάλυσιν του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίον είχον υποσχεθή ότι δεν επρόκειτο να θίξουν όταν ανήλθον εις την αρχήν.

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: Από μίαν ενδιαφέρουσαν στατιστικήν, την οποίαν εδημοσίευσεν ο διαπρεπής Αμερικανός καθηγητής Ουώλτερ Ουίλκοξ, προκύπτει ότι εις διάστημα μικρότερον των τριών αιώνων ο πληθυσμός της γης σχεδόν ετετραπλασιάσθη. Πράγματι, ενώ κατά το 1650 ο πληθυσμός ολοκλήρου της γηίνης σφαίρας ηδύνατο να υπολογισθή μόνον εις 465 εκατομμύρια κατοίκων, κατά το 1750 ανήλθεν εις τα 660 εκατομμύρια, κατά το 1800 εις 1.098 εκατομμύρια, κατά το 1890 εις 1.551 εκατομμύρια και κατά το 1929 εις 1.820 εκατομμύρια.

ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΑ: Αγγέλλεται εκ Σαγκάης ότι από στιγμής εις στιγμήν κρίνεται η τύχη της πόλεως Γιεχώλ. Δύο ιαπωνικοί σχηματισμοί προερχόμενοι από βορειοανατολικών και ανατολών είνε έτοιμοι να εξορμήσουν κατά των κινεζικών θέσεων του Λιγκ-Γουάν τας οποίας υπερασπίζεται το άνθος του στρατού του στρατάρχου Τσαγκ-Χσούε-Λιανκ. Τρίτος ιαπωνικός σχηματισμός στρέφεται επίσης κατά του Λιγκ-Γουάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT