90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3-3-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

Γ. ΚΟΝΔΥΛΗΣ [διάγγελμα]: «Διαβεβαιώ τον προσφυγικόν κόσμον με τον κατηγορηματικώτερον τρόπον ότι η πληρωμή του 25% θεωρείται από τα συνηνωμένα κόμματα ως δικαίωμά σας αναμφισβήτητον και υποχρέωσις ημών ιερά, και θέλει επιδιωχθή αμελλητί ευθύς ως η προσφυγική ψήφος επιτρέψη την άνοδον ημών εις την αρχήν. Παραλλήλως η στέγασις όλων των αστέγων, η πληρωμή των μη τυχόντων εισέτι αποζημιώσεων ανταλλαξίμων, των μη πληρωθέντων εισέτι Ελλήνων υπηκόων, των Κωνσταντινουπολιτών και των προσφύγων οίτινες παρέμειναν εκπρόθεσμοι συνεπεία πραγματικών αιτιών ένεκεν ανωτέρας βίας, θέλη καταστή αντικείμενον αμέσου εκτελέσεως. Ολα αυτά δύνανται να γίνωσι χωρίς επιβάρυνσιν του προϋπολογισμού».

ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ: Ζωηρόν ενδιαφέρον επροκάλεσαν εις την Σκανδιναυΐαν τα πειράματα του Νορβηγού επιστήμονος Μίνσαας, διά την καταπολέμησιν των βακτηριδίων δι’ ηχητικών κραδασμών. Επί της πρακτικής αξίας της ανακαλύψεως αυτής αι γνώμαι είνε διχασμέναι. Πάντως αι ανακοινώσεις εις τας οποίας προέβη ο δόκτωρ Μίνσαας είνε εκτάκτως ενδιαφέρουσαι. Ο Νορβηγός επιστήμων, ασχολούμενος από καιρού με το ζήτημα αυτό, ανεκάλυψεν ότι αι ηχητικαί κυμάνσεις ωρισμένου ύψους και εντάσεως είνε εις θέσιν να παρεμποδίσουν τον σχηματισμόν και την ανάπτυξιν των βακτηριδίων της σήψεως εις το κρέας των ζώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT