90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-3-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ: ∆ιά το ζήτημα της επαναστάσεως του Πλαστήρα και των προχθεσινών αιματηρών ταραχών επελήφθησαν αι εισαγγελικαί και ανακριτικαί αρχαί. Χθες την πρωίαν ο εισαγγελεύς των Πλημμελειοδικών κ. Παπαθανασίου ανέθεσεν εις τον ανακριτήν του 3ου τμήματος κ. Αντωνόπουλον να ενεργήση ανακρίσεις κατ’ αγνώστων επί φόνω και αποπείρα φόνων διά να εξακριβώση και συλλάβη τους επιβαίνοντες των τεθωρακισμένων αυτοκινήτων ή τους επί κεφαλής των στρατιωτικών περιπόλων αι οποίαι επυροβόλησαν κατά του λαού, φονεύσαντες τον ατυχή Αγγελόπουλον και τραυματίσαντες είκοσι τρεις πολίτας. […] Το απόγευμα ο εισαγγελεύς κ. Παπαθανασίου απηύθυνεν άλλην παραγγελίαν εις τον ανακριτήν του 6ου τμήματος κ. Γιαννόπουλον όπως ενεργήση ανακρίσεις επί προδοσία κατά του Νικολάου Πλαστήρα και κατά παντός συναιτίου.

ΘΥΕΛΛΑ: Η χθεσινή ημέρα υπήρξε μαζή με την αποκατάστασιν των λαϊκών ελευθεριών και ημέρα πανηγύρεως. Ούτω την πρωίαν συνεκροτήθη τεραστία λαϊκή διαδήλωσις προ της οικίας του αρχηγού του Λαϊκού κόμματος και πανηγυρίζουσα την νίκην και εκφράζουσα τον ενθουσιασμόν της. Οι πολίται εκραύγαζον: Ζήτω το Λαϊκόν κόμμα. Ζήτω ο Τσαλδάρης. Ν’ αναλάβετε αμέσως. Μετ’ ολίγον εξήλθεν εις τον εξώστην ο κ. Τσαλδάρης. Η εμφάνισίς του επροκάλεσεν θύελλαν ενθουσιασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT