90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21-3-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ: Ηρχισε σήμερον εις Τσέλσυ η δίκη του υπολοχαγού Νόρμαν Μπέλυ Στούαρτ του συντάγματος των Χαϊλάντερς, κατηγορουμένου επί εσχάτη προδοσία. Ο κατηγορούμενος […] φέρεται ανακοινώσας εις τινα Γερμανόν ονόματι Οττο Βάλντερμαρ Οπστ, εγκατεστημένος εις Βερολίνον στρατιωτικά μυστικά καθώς και ότι απεπειράθη να συγκεντρώση διαφόρους πληροφορίας εις την πόλιν Αλτερσοτ σχετικάς προς την στρατιωτικήν άμυναν, τας οποίας επρόκειτο να μεταδώση εις τρίτον πρόσωπον μεταβαίνων προς τούτο εις Ολλανδίαν.

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΝ: […] Ο Μίλας μη ευρίσκων αλλού θέσιν κατήντησεν ημερομίσθιος υπάλληλος εις την Πάουερ. Εκ της σκληράς και ανθυγιεινής εργασίας εις υγράς αποθήκας προσεβλήθη εκ φυματιώσεως και προ ολίγων ημερών απελύθη, λαβών ως αποζημίωσιν τα ημερομίσθια ενός μόνον μηνός. Μη δυνάμενος κατ’ άλλον τρόπον να συντηρηθή, ικέτευε να τον επαναδιορίσουν και να τον τοποθετήσουν εις μίαν ελαφράν εργασίαν. Υπέρ του επαναδιορισμού του συνηγόρησε δι’ επιστολής και ο υφυπουργός της Συγκοινωνίας κ. Ράλλης αλλ’ η Πάουερ τον εξεδίωξε. Ο προσωπάρχης κ. Πλατής μάλιστα θεωρήσας αυτόν ενοχλητικόν, τον ερράπισεν. Ο Μίλας εκδιωχθείς και χθες εξήγαγε το περίστροφόν του και εφόνευσε τον γενικόν γραμματέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT