90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28-3-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΑΓΩΝΑΣ: Η επικράτησις του χιτλερισμού δεν πρόκειται να είνε οικονομικώς ωφέλιμος διά την Γερμανίαν. Εν πρώτοις η Ρωσσία ηκύρωσεν όλας τας παραγγελίας τας οποίας είχε δώσει εις τα βιομηχανικά εργοστάσια της Γερμανίας, προς μεγάλην εννοείται χαράν των Γάλλων βιομηχάνων. Εκτός τούτου οι Ισραηλίται τραπεζίται και χρηματισταί του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, υπερασπίζοντες τους ομοφύλους των καταδυναστευομένους εν Γερμανία, ήρχισαν έντονον αγώνα κατά παντός του γερμανικού, αρνούμενοι πιστώσεις, μποϋκοτάροντες εμπορεύματα και γενικώς ασκούντες πάσαν δυνατήν οικονομικήν πίεσιν. Η Γερμανία δεν πρόκειται, καθ’ όλα τα φαινόμενα, ν’ ανακτήση πολύ ταχέως την ευημερίαν της [φωτογραφία από διαμαρτυρία Αμερικανών Εβραίων στο Madison Square Garden].

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΙΣ: Κατά την σημερινήν συνεδρίασιν της Γενικής Επιτροπής του Αφοπλισμού συνεζητήθη και η αίτησις της Τουρκίας περί αναθεωρήσεως της διεθνούς συμβάσεως περί Δαρδανελλίων της προσηρτημένης εις την συνθήκην της Λωζάννης. Την τουρκικήν άποψιν υπεστήριξεν εκθύμως ο αντιπρόσωπος των Σοβιέτ Ντογκαλέφσκυ τονίσας ότι η αίτησις της Τουρκίας αναφέρεται κυρίως εις την ουδετεροποίησιν των στενών και ότι αι μειωτικαί διά το γόητρον της Τουρκίας διατάξεις δέον να απαλειφθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT