90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 29-3-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΧΑΛΥΒΔΟΚΡΑΝΟΙ: Κατόπιν συσκέψεως του υπουργού των Εσωτερικών Φρικ μετά του υπουργού της Εργασίας και αρχηγού των χαλυβδοκράνων Σέλντε καταβάλλονται προσπάθειαι διά την ειρηνικήν διευθέτησιν του επεισοδίου του Μπρούνσβικ. Εκ των γενομένων ανακρίσεων διεπιστώθη ότι το επεισόδιον έχει καθαρώς τοπικόν χαρακτήρα και ότι δεν πρόκειται να θέση εν κινδύνω την συνεργασίαν μεταξύ χαλυβδοκράνων και των ταγμάτων εφόδου των εθνικοσοσιαλιστών. […] Οπωσδήποτε, η μεγάλη πλειονότης των συλληφθέντων εν Μπρούνσβικ ανήκε προηγουμένως εις μαρξιστικάς οργανώσεις. Πάντως, οι συλληφθέντες διακόσιοι χαλυβδόκρανοι θα απολυθούν. Η σύλληψις των χαλυβδοκράνων υπό της αστυνομίας εγένετο υπό την πρόφασιν ότι η οργάνωσίς των εχρησίμευεν ως καταφύγιον των σοσιαλδημοκρατών.

ΜΟΝΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Εις την ενταύθα Εισαγγελίαν και εις την Διοίκησιν Χωροφυλακής Αττικοβοιωτίας, κατηγγέλθησαν χθες δι’ αναφορών του αστυνομικού σταθμάρχου Κερατέας φρικώδη και απίστευτα κακουργήματα, τα οποία συνέβησαν εις την εκεί μονήν των παλαιοημερολογιτισσών μοναχών, οφειλόμενα εις την μέχρι παραφροσύνης πλέον φθάσασαν θρησκοληψίαν ωρισμένων παλαιοημερολογιτών μοναχών αμφοτέρων των φύλων. […] Εις την μονήν […] μονάζουν τριάκοντα περίπου γυναίκες και νεάνιδες των οποίων ηγείται μια 40ούτις χωρική Μαρίνα Σουλικιώτου, γνωστή με το μοναχικόν της όνομα Μυριάμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT