90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 30-3-1933

54" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ: Εν από τα επαγγέλματα, τα οποία ως εκ της φύσεώς των φαίνονται ίσως εντελώς ανάρμοστα διά μιαν γυναίκα είνε, αναμφιβόλως, το επάγγελμα του αστυφύλακος. Και όμως η γυναικεία χειραφέτησις έχει σημειώσει τοιαύτην πρόοδον κατά τα τελευταία έτη, ώστε εις πλείστας χώρας υπάρχουν ήδη και γυναίκες – αστυφύλακες, εγένετο δε μάλιστα, κάποτε, σκέψις περί εισαγωγής του θεσμού τούτου και εις την Ελλάδα. […] Μέχρι τελευταίως ακόμη ο ρόλος της αστυνομίας συνίστατο εις την περιστολήν του εγκλήματος εν τη εκδηλώσει του, και εις την τήρησιν της τάξεως διά των «κατασταλτικών» μέσων. Από τινος όμως ήρχισεν εκδηλουμένη μια νέα τάσις αποβλέπουσα κυρίως εις την πρόληψιν των παραβάσεων του νόμου, εις την εκ των προτέρων καταπολέμησιν της εγκληματικότητος.

ΕΠΙΕΙΚΗΣ: Προκειμένου να εκκαθαρισθή ο δημοσιοϋπαλληλικός κλάδος από δύο μεγάλας τάξεις υπαλλήλων εξ ίσου επιβλαβών, την τάξιν των περιττών αργομίσθων και την τάξιν των φατριαστών, των από πάσης απόψεως υπόπτων, των εχόντων δοσοληψίας με την ποινικήν δικαιοσύνην, των χρηματιζομένων, των υφισταμένων πειθαρχικάς διώξεις, των καταχραστών, των λησμονούντων ότι είνε όργανα κράτους και όχι φατρίας, βεβαίως δεν ήτον δυνατόν να εξευρεθή επιεικεστέρα λύσις από την διαθεσιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT