90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 31-3-1933

48" χρόνος ανάγνωσης

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΡΟ-ΒΙΚΕΡΣ: Μόσχα – Ο Τύπος δημοσιεύει ταυτόσημον ανακοίνωσιν καθ’ ην αι ανακρίσεις διά την υπόθεσιν Βιτβίνσκυ, Βολκόφσκυ, Γκρέγκορυ, Μπούσεφ και Ζόριν ετερματίσθησαν. Ο Μακντόναλδ και οι άλλοι κατηγορούμενοι διά το έγκλημα το προβλεπόμενον υπό του άρθρου 58 του Ποινικού Κώδικος, θα παραπεμφθούν προσεχώς εις το Ανώτατον Δικαστήριον των Σοβιέτ και θα δικασθούν εν εκτάκτω ειδική συνεδριάσει του δικαστηρίου τούτου, το οποίον θα συνέλθη υπό την προεδρίαν του Ούλριχ. […] Εις την Βουλήν των Κοινοτήτων ο υπουργός των Εξωτερικών σερ Τζων Σάιμον αφού ανέφερε τα της ανακλήσεως του εν Μόσχα πρεσβευτού εδήλωσεν ότι η Κυβέρνησις παρακολουθεί μετά της επιβαλλομένης προσοσχής το ζήτημα της συλλήψεως των πέντε Αγγλων.

ΠΑΛΑΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η συγκρότησις συσκέψεως των βουλευτών των σταφιδοφόρων επαρχιών εις το Βουλευτήριον προς λύσιν των απασχολούντων τους παραγωγούς ζητημάτων ενθυμίζει παλαιάς ημέρας καθ’ ας η σταφίς απησχόλει κυρίως την Βουλήν. Η είσοδος σήμερον εις την Βουλήν τόσων αντιπροσώπων εκ των σταφιδοφόρων επαρχιών εδημιούργησε και πάλιν σταφιδικόν ζήτημα και επανέφερεν επί τάπητος την περί σταφίδος συζήτησιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT