90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 5-4-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

«ΑΙΚΡΟΝ»: Το αερόπλοιον «Αίκρον», το μεγαλύτερον του κόσμου, κατέπεσεν μετά των 77 επιβατών του εις την θάλασσαν της Ν. Υερσέης πλησίον του φάρου Μπάρεγκετ. Αι πρώται πληροφορίαι δεν αναφέρουν σαφώς ποία υπήρξεν η αφορμή της φοβεράς τραγωδίας. Κατά πάσαν όμως πιθανότητα το δυστύχημα δεν οφείλεται εις έκρηξιν ή βλάβην των μηχανών του αεροπλοίου, αλλ’ εις θύελλαν, η οποία το ηνάγκασε να προσθαλασσωθή βιαίως περί την 1.30 μ.μ. Πληροφορίαι εξ άλλου εκ Βασιγκτώνος αναφέρουν ότι το αερόπλοιον «Αίκρον» κατά την διάρκειαν σφοδροτάτης θυέλλης επλήγη υπό κεραυνού, ο οποίος επροκάλεσε την πυρκαϊάν εις το αεροσκάφος. […] Κατ’ ανακοίνωσιν του επί των Ναυτικών υπουργείου οι αξιωματικοί και το πλήρωμα του καταστραφέντος αεροπλοίου «Αίκρον» ανήρχοντο εις εβδομήκοντα επτά. Εκ τούτων απωλέσθησαν οι εβδομήκοντα τέσσαρες.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΖΟΝΤΕΣ: Ενεκρίθη το καταρτισθέν υπό του κ. Υπουργού της Παιδείας Διάταγμα διά του οποίου μεταβιβάζεται η πειθαρχική δικαιοδοσία από το Κεντρικόν πειθαρχικόν Συμβούλιον εις τα κατά περιφερείας εποπτικά συμβούλια, προκειμένου περί υποθέσεων κομμουνιζόντων εκπαιδευτικών λειτουργών. Η μεταρρύθμισις αυτή εκρίθη αναγκαία διότι εις το κεντρικόν πειθαρχικόν συμβούλιον εκκρεμεί από μακρού σωρεία καταγγελιών εναντίον κομμουνιζόντων διδασκάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT