90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6-4-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΤΟΛΜΗΡΑ ΑΝΟΔΟΣ: Ο καθηγητής Πικάρ και ο βοηθός του Μακ Κόζυνς δεν απέσπασαν από την στρατόσφαιραν όλα της τα μυστικά. Δεν είπον όμως και την τελευταίαν των λέξιν. Αμφότεροι είναι αποφασισμένοι να αρχίσουν πάλιν την επικίνδυνον εξερεύνησιν. Προς τούτο το «Εθνικόν Ταμείον Επιστημονικών Ερευνών» εξησφάλισεν εις αυτούς τα αναγκαία οικονομικά μέσα. Θα οργανώσουν, λοιπόν, νέαν άνοδον, τολμηροτέραν των δύο πρώτων. […] Ο καθηγητής Πικάρ θα προετοιμάση απλώς τα της αποστολής, αρχηγός της οποίας θα είνε ο κ. Κόζυνς. Ως βοηθόν του θα παραλάβη ένα νεαρόν φυσικόν ονόματι Ζακ Μπρυν, ηλικίας 27 ετών, αλλά θαρραλέον και αρκετά μορφωμένον. Οι Κόζυνς και Μπρυν θα χρησιμοποιήσουν κλειστήν σφαίραν εξ αλουμινίου, ίνα δυνηθούν να κάμουν τας παρατηρήσεις των εις ύψος όπου ο αήρ είνε τόσον αραιός και ψυχρός, ώστε θα ήτο αδύνατον να τον ανθέξουν.

ΑΙΣΙΩΤΕΡΟΝ ΜΕΛΛΟΝ: Μετά την κατάργησιν της απαγορεύσεως των ποτών εις την Βόρειον Αμερικήν θα διανοιχθούν νέαι αγοραί καταναλώσεως όχι μόνον διά τους οίνους μας αλλά και διά την σταφίδα μας, δεδομένου ότι η καλιφορνιακή σταφίς θα χρησιμοποιείται εις τόπον της παραγωγής της διά ποτοποιίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT