90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7–4–1933

54" χρόνος ανάγνωσης

ΕΒΕΡΕΣΤ: «Το αεροπλάνον εξηκολούθει να ανέρχεται και ταχέως εφθάσαμεν εις το αυτό επίπεδον με την μεγάλην κεντρικήν κορυφήν. Προς μεγάλην μου έκπληξιν είδα να ορθώνωνται προς βορράν, επάνω από τεράστια οροπέδια γυμνά και άνευ χιόνος, πολυάριθμοι άλλαι κορυφαί ολόλευκοι. Λόγω οφθαλμαπάτης μού εφαίνετο ότι αι κορυφαί αυταί ήσαν ακόμη υψηλότεραι από το Εβερεστ. Το καταπληκτικόν εκείνο θέαμα του Εβερεστ με τους χιονοστροβίλους του, με τους τρομακτικούς κρημνούς του προς την μεσημβρινήν πλευράν, η οποία υπέρκειται της ασπίλου λευκότητος του Μακαλόν, είνε εν δράμα το οποίον ο άνθρωπος που το αντίκρυσε δεν θα το λησμονήση ποτέ εις την ζωήν του». Από τας ανωτέρω περιγραφάς καταφαίνεται, λοιπόν, ότι η υπέρπτησις του Εβερεστ συνετελέσθη όπως θα εγίνετο οιαδήποτε κοινή πτήσις εν διαστήματι τριών ακριβώς ωρών.

ΕΜΕΡΙΜΝΗΣΕ: ∆εν είναι μόνον κωμικόν, όπως εξελήφθη αρχικώς, το σκάνδαλον των τρισχιλίων πλαστών βιβλιαρίων τα οποία εξεδόθησαν επ’ ονόματι διαφόρων γυναικών ψηφοφόρων του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τας προσεχείς δημοτικάς εκλογάς. Πλείσται εκ των γυναικών τούτων εξετασθείσαι υπό της δικαστικής αρχής ενόρκως εδήλωσαν πλήρη άγνοιαν του γεγονότος. Ποίος λοιπόν εμερίμνησε διά την έκδοσιν αυτών των βιβλιαρίων επ’ ονόματί των;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT