90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-4-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ: Ο Ρούζβελτ κατά την διάρκειαν συνομιλίας του μετά του πρεσβευτού της Γαλλίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η γαλλική κυβέρνησις θα αποστείλη προσεχώς αντιπρόσωπον εις Ουασιγκτώνα. Κατά τους «Τάϊμς της Ν. Υόρκης» ο Πρόεδρος ανέφερε τον κ. Ερριό ως τον μάλλον ενδεδειγμένον διά την αποστολήν αυτήν. Οι κυβερνητικοί και διπλωματικοί κύκλοι διερωτώνται αν οι κ. Νταλαντιέ και Μπωνκούρ θα συμφωνήσουν επί της αποστολής του κ. Ερριό εις Ουασιγκτώνα ή αν ούτος θα δεχθή την εντολήν. Οι αυτοί κύκλοι κρίνουν ως αναγκαίας μεταβολάς τινάς εις την σύνθεσιν της γαλλικής κυβερνήσεως, αίτινες θα επέτρεπον εις τον κ. Ερριό να μεταβή εις Ουασιγκτώνα υπό την ιδιότητα του μέλους της κυβερνήσεως.

ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ: Εν συνεργασία των υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνίας καθωρίσθη χθες το ποσόν, όπερ θα διατεθή καθ’ όλον το οικονομικόν έτος 1933-34 διά την συνέχισιν των παραγωγικών έργων του Στρυμόνος. Το ποσόν τούτο θα ανέλθη εις 150 εκατομμύρια δραχμών. Παραλλήλως ερρυθμίσθη χθες και το ζήτημα των κερδών της Εταιρίας Μονξ-Γιούλεν, η οποία εκτελεί τα έργα. […] Τα κέρδη αυτής από 50.000 δολλάρια μηνιαίως, περιωρίσθησαν εις 15.000 μόνον. Ούτω θα προκύψη σοβαρωτάτη οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT