90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12-4-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΗΣΥΧΙΑ: Η Ιερουσαλήμ βλέπει με ανησυχίαν την προσέγγισιν της Μεγάλης Εβδομάδος. Διότι εφέτος αι εορταί του Πάσχα των διαφόρων δογμάτων αντί να κατατμηθούν εις ένα ολόκληρον μήνα θα εορτασθούν κατά τας ιδίας ημέρας. Δεν θα προέλθη λοιπόν σύγκρουσις εις την ιεράν πόλιν και εις τον ναόν του Αγίου Τάφου [φωτ.], σύγχρονον βαβέλ αιρέσεων, λαβύρινθον δοξασιών, αρχαιοτάτων μνημείων απάσης της χριστιανοσύνης, δεν θα διαγκωνισθώσιν οι πιστοί των διαφόρων σχισμάτων; Αλλοτε και μόνον αι συμπτώσεις γρηγοριανού και ιουλιανού ημερολογίου ήσαν ικαναί να δημιουργήσουν ατμόσφαιραν ανησυχίας.

ΕΦΗΜΕΡΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ: Η αποτυχία της προτάσεως του Ιταλού Δικτάτορος προς καθίδρυσιν τετραμελούς Διευθυντηρίου, αποτελουμένου εκ των τεσσάρων Μεγάλων Δυνάμεων της Ευρώπης, απετέλεσεν ένα εφήμερον θρίαμβον διά την γαλλικήν πολιτικήν. […] Εγκαινιάζων νέαν σειράν διπλωματικών ενεργειών, τας οποίας φαίνεται δικαιολογούσα η αποτυχία του εν λόγω σχεδίου, ο Ιταλός Δικτάτωρ προσεκάλεσεν εν Ρώμη ιθυνούσας προσωπικότητας της γερμανικής πολιτικής, ουχί βεβαίως προς επίσκεψιν των αξιοθεάτων της αιωνίας πόλεως. […] Κατέναντι της Μικράς Αντάντ, η οποία διά του νέου καταστατικού Συμφώνου αυτής αποτελεί ήδη μίαν Δύναμιν ενιαίαν, πρόκειται να εκδηλωθή εντός ολίγου και κατά τρόπον πανηγυρικόν η ιταλογερμανική συνεννόησις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT