90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-4-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΓΟΝΟΙ: Οι ειδικοί «γενεαλογιολόγοι» είνε, ωρισμένως, τρομεροί άνθρωποι. Τελευταίως ακόμη είχον απαριθμήσει τους προγόνους του Φρειδερίκου Β΄ της Πρωσίας και είχον ανακαλύψει, μεταξύ αυτών, περισσοτέρους Γάλλους παρά Γερμανούς. Ενας άλλος ανακαλύπτει τώρα ότι είς των εκ των προγόνων του Γκαίτε [φωτ.], αποθανών κατά το 1528, ο Λουδοβίκος Ορτ, δήμαρχος του Μαρβούργου, είχε λάβει ως σύζυγον μίαν νόθον κόρην του Κόμητος Ερρίκου Γ΄ της Εσσης. Ο Οίκος αυτός της Εσσης κατάγεται από την Αγίαν Ελισσάβετ και συγγενεύει με τον Οίκον της Βραβάντης και του δουκός της κάτω Λωρραίνης Γοδεφρείδου του Πωγωνάτου, ο οποίος ήτο απόγονος του Καρλομάγνου. Με άλλους λόγους, ο Γκαίτε ευρήκε προγόνους ανταξίους του.

ΙΖΒΕΣΤΙΑ: Η υπερήφανος «Ιζβέστια», το επίσημον και ημιεπίσημον όργανον της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής της Σοβιετικής Ενώσεως θα εκδίδεται του λοιπού μόνον 25 φοράς τον μήνα. Ανά πάσαν έκτην ημέραν, θα παραλείπεται εν φύλλον, διά λόγους οικονομίας εις χάρτην και εις τυπογραφικά και όχι, τυχόν, διά λόγους Κυριακάτικης αναπαύσεως των εργατών, αφού, ως γνωστόν, εις την Σοβιετικήν Ρωσσίαν δεν υπάρχει ούτε Κυριακή, ούτε… Κύριος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT