90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19-4-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ: Πολλοί των καθηγητών της Φιλοσοφικής, της Θεολογικής και της Φυσικομαθηματικής σχολής, δηλαδή των κυρίως σχολών φιλοσοφικών μαθημάτων, αντήλλαξαν σκέψεις όπως διά κοινού μανιφέστου εκθέσουν τας σκέψεις των περί του τρόπου καθ’ ον θα ρυθμισθή η εκπαίδευσις. Οι καθηγηταί ούτοι, αποβαίνοντες πραγματικώς άξιοι της επιστημονικής των αποστολής, φρονούν ότι πάσα εκπαίδευσις οφείλει να αποβλέπη εις τον εξανθρωπισμόν των πολιτών, τούτο δε είναι και ο σκοπός παντός ανωτέρου πολιτισμού, ίνα, ως άνθρωποι άξιοι του προορισμού των, ζήσουν πάντες εν προηγμένη κοινωνία. Ως βάσιν της τοιαύτης προσπαθείας των θεωρούν την εφαρμογήν της διδασκαλίας των ελληνικών γραμμάτων.

ΑΝΑΙΡΕΣΗ: Αγγέλλεται εξ Εσσεν ότι η «Εθνική Εφημερίς» δημοσιεύει εγκύκλιον του αρχιεπισκόπου Κολωνίας απευθυνομένην προς τον κλήρον της περιοχής του. Διά της εγκυκλίου ο αρχιεπίσκοπος αναιρεί πλήρως τας εναντίον των εθνικοσοσιαλιστών αποφάσεις τας ληφθείσας υπό της συνόδου των Γερμανών επισκόπων της 5ης Αυγούστου 1931.

ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ: Η ∆ιεύθυνσις της Αστυνομίας Αθηνών ανακοινοί ότι από σήμερον τίθεται εκ νέου εν ισχύι το μέτρον της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των επιβατικών αυτοκινήτων, καταργούνται όλαι αι άδειαι πλην των εχόντων ιδιόκτητα αυτοκίνητα κατά την πρώτην εφαρμογήν του μέτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT