90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20-4-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΛΗΜΜΑ: […] εις την ημερησίαν διάταξιν των εργασιών του συνεδρίου [του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος], δεν αναγράφεται το πρόβλημα εκείνο το οποίον από δεκαετίας προκαλεί ζωηράς συζητήσεις εντός του σοσιαλιστικού κόμματος: το πρόβλημα της συμμετοχής ή μη εις τας «αστικάς» κυβερνήσεις. Οι σύνεδροι εκλήθησαν διά να συζητήσουν επί της «εκθέσεως της κοινοβουλευτικής ομάδος και της πολιτικής καταστάσεως». Ουσιαστικώς, εν τούτοις, το ζήτημα αυτό τίθεται και πάλιν επί τάπητος. Οσάκις εις το παρελθόν οι οπαδοί της συμμετοχής ανελάμβανον την επίθεσιν, οι αντίπαλοί των –οι ηγέται του Κόμματος– ήνοιγαν πυρά φραγμού. Οπωσδήποτε, χάρις εις τας επανειλημμένας των επιθέσεις, οι επιτιθέμενοι [φωτ. Π. Ρενοντέλ, εκ των συμφωνούντων στη συμμετοχή] κατώρθωσαν να υποσκάψουν ελαφρώς τας θέσεις της πλειοψηφίας.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ: Κατάπληκτοι οι Ελληνες κάτοικοι της νήσου επληροφορήθησαν ότι αφικνείται ο αρχηγός του Στασιαστικού Κινήματος των Αθηνών της 6ης Μαρτίου Πλαστήρας, προερχόμενος εκ Πάτμου, όπου αρχικώς είχε καταφύγει. Εις Πάτμον ο Πλαστήρας έφθασε διά βενζινοπλοίου την εσπέραν της Μ. Παρασκευής. Επειδή δε η αποβίβασίς του εθεωρήθη λαθραία, επειδή εστερείτο διαβατηρίου και άλλων εγγράφων, ωδηγήθη υπό των εκεί αρχών εις την αστυνομίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT